Menu
title
 

Zwerfsteen

Een zwerfsteen is een robuuste steen die door de tand des tijds een eigen karakter heeft gekregen. Hierdoor is de zwerfsteen een geliefd ornament in tuinen, maar is hij ook uitermate geschikt als grafmonument.

De Veluwehof is al jaren actief als bewerker en verkoper van natuursteen. Onze collectie bestaat uit Nederlandse en buitenlandse stenen. Achter de toonzaal in Voorthuizen kunt u onze voorraad van minimaal zestig stenen bezoeken.

Heeft u speciale wensen, dan kan ons vakkundige personeel in de steenhouwerij dat voor u uitvoeren. Denkt u bijvoorbeeld aan een bijzondere belettering, of een gravure.

Op onze website vindt u een uitgebreid assortiment grafstenen en monumenten. Bent u specifiek op zoek naar een zwerfsteen, dan kunt u beter contact met ons opnemen. Omdat elke zwerfsteen uniek is, verandert de collectie voortdurend. Wij kunnen u verder voorlichten over de herkomst van onze stenen, de prijzen, de bewerkingsmogelijkheden en de afmetingen. U bent vanzelfsprekend ook van harte welkom om met of zonder afspraak te komen kijken in onze toonzaal en besloten achtertuin.

 

U kunt verschillende voorbeelden / combinaties in ons online fotoboek van zwerfkeien en ruwe stenen terugvinden.

selecteren zwerfkeien
* G. van den Top in de groeve in Denemarken voor de selectie van zwerfkeien.

inladen zwerfkeien voor transport
* Het laden van zwerfkeien in de trailer voor transport naar Voorthuizen.