Foto op een grafsteen

Het is op diverse manieren mogelijk om een foto in de grafsteen te verwerken. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het kan een foto zijn van een bijzondere herinnering of van de overledene.

Het is mogelijk om een foto op de grafsteen te plaatsen van alleen het gezicht, maar het is ook mogelijk om een grote foto op bijvoorbeeld glas te drukken. Het beeld staat dan centraal in het ontwerp van het grafmonument.

Wij kunnen uw foto bewerken zodat deze geschikt is voor het printen op diverse materialen. Indien gewenst kunnen we aanpassingen maken aan de foto.

Foto op porselein of RVS

Bij foto’s op porselein en RVS is het mogelijk om diverse vormen en stijlen aan te brengen. Dit kan uiteraard geheel naar wens, hieronder vindt u overzicht van alle mogelijkheden die er zijn.

Bij glas is het mogelijk om meer te laten zien, dit omdat er met een groter oppervlak gewerkt word waardoor er meer ruimte is voor de afbeelding.

Daarnaast is het ook mogelijk een foto op een grafsteen te laten graveren of te zandstralen. Bij het zandstralen worden de contourlijnen in de steen gezandstraald en ingeschilderd met een kleur naar keuze. Bij een gravure/ets wordt de foto veel beter zichtbaar doordat het mogelijk is om met meer details te werken.

Porselein of RVS met witte rand Porselein of RVS zonder witte rand
Kleur Gouden bies Sepia
Zwart/wit Zilveren bies Zwart/wit
Kleur Geen bies Sepia

Afmetingen voor foto op porselein of RVS

Ovaal Rechthoekig Rond Hart
4 x 5 cm 4 x 6 cm 6 cm 8 x 8 cm
5 x 7 cm 5 x 7 cm 7 cm 10 x 10 cm
6 x 8 cm 6 x 8 cm 8 cm 12 x 12 cm
7 x 9 cm 7 x 9 cm 10 cm 15 x 15 cm
8 x 10 cm 8 x 10 cm 12 cm
9 x 12 cm 9 x 12 cm 14 cm Vierkant:
10 x 12 cm 11 x 15 cm 15 cm
11 x 15 cm 13 x 18 cm 16 cm 5 x 5 cm
13 x 18 cm 18 x 24 cm 18 cm 10 x 10 cm
18 x 24 cm 24 x 30 cm 20 cm 15 x 15 cm

Voorbeelden van een "foto op een grafsteen"

Grafsteen foto op porselein

Porselein

Bij een porseleinen foto wordt de afbeelding in een poeder vorm gedrukt welke op het porselein wordt gelegd. Dit wordt in de oven gelegd en verhit tot een hoge temperatuur. Daardoor wordt het poeder in het porselein gebrand.

Porselein heeft een authentieke uitstraling. De porseleinen foto is een van de oudste technieken voor het aanbrengen van een foto en wordt al jaren gebruikt. Door de jaren heen heeft de kleurvastheid zich goed bewezen.

Foto op RVS op grafsteen

RVS

RVS wordt op dezelfde manier gebrand/gedrukt als porselein. Deze foto’s zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn zeer kleurvast.

Het verschil met Porselein is dat het materiaal veel sterker is. Bij RVS is het mogelijk om in de toekomst de afbeeld / foto op een andere plek van de steen te monteren, dit komt omdat porselein breuk gevoelig is.

RVS foto’s zijn ook goed te verdiepen in de steen, dan wordt de foto zelf in de steen gelegd (verdiept). Een RVS foto is vlak en relatief dun in vergelijking met de porseleinen foto welke dikker is en aan de randen bol loopt, hierdoor is het met een foto van porselein niet mogelijk om in de steen te verdiepen.

Gravure of ets op grafsteen

Ets / Gravure

Hierbij worden kleine “krassen” aangebracht in de steen waardoor het lichte oppervlakte van de steen zichtbaar wordt. Hierdoor ontstaat er een groot contrast.

Dit wordt voor het beste resultaat geaccentueerd met witte verf.

Symbool zandstralen op grafsteen

Symbool / Zandstralen

Hierbij worden de contourlijnen aangebracht door deze in de steen te zandstralen. Deze worden ingeschilderd in de gewenst kleur. Doordat hierbij alleen de contourlijnen worden gezandstraald zijn details moeilijk aan te brengen, maar met contourlijnen is er een mooi effect te behalen.

De lak van de contourlijnen is vaak in dezelfde kleur als de belettering (aangebracht door diezelfde techniek) hierdoor ontstaat er 1 geheel. Is het de bedoeling om de afbeelding extra te laten opvallen? Dan kan er uiteraard ook een andere kleur in de afbeelding worden aangebracht.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten