Grafsteen ontwerpen

Zelf een grafsteen ontwerpen is mogelijk. Hierdoor wordt een persoonlijke tint aan het grafmonument gegeven. We kunnen samen met u de mogelijkheden bekijken en van daaruit zullen wij het ontwerp verder voor u uitwerken. Wij zetten eerst uw eigen ideeën op papier om een duidelijk beeld te krijgen.

Een grafsteen ontwerpen hoeft niet in z’n geheel uw eigen idee te zijn. U kunt ook een persoonlijk grafmonument creëren door verschillende onderdelen van grafmonumenten te combineren op uw eigen manier. Door bijvoorbeeld een model van de staande steen te verwerken op het liggende gedeelte van een ander model grafmonument. U weet wat u mooi vindt en wij kunnen u daarbij van het juiste advies voorzien hoe dat met elkaar te combineren.

U bent welkom in onze gedenkhof, hier hebben we veel vormen en kleuren om te laten zien, samen met de vele accessoires is dit een uitstekende mogelijkheid om een eigen ontwerp op papier te zetten. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren, onze verkoopadviseur kan u goed in dit traject begeleiden. Hij kan u ook tijdens dit proces voorzien van diverse schetsen en tekeningen.

Wat kost een eigen grafsteen ontwerp

De uiteindelijke prijs van een eigen ontwerp kan erg verschillen liggen. Dit heeft mede te maken met welk materiaal er wordt gebruikt en de benodigde bewerking die het vereist. Vaak zitten er meer werkzaamheden aan een eigen grafsteen ontwerp dan standaard grafmonumenten. Het advies en ontwerp wat u van ons krijgt is gratis.

We zullen samen met u een ontwerp maken en aan de hand daarvan krijgt u een duidelijke opgebouwde prijsopgave. Vanuit hier kan de offerte nog worden aangepast. Het is mogelijk om elementen toe te voegen of eventueel aan te passen. Wanneer het ontwerp eenmaal naar uw wens is zal dit worden gemaakt.

Onze verkoopadviseur zal samen met u de mogelijkheden bekijken en u in dit traject begeleiden totdat u tevreden bent. Uiteindelijk heeft u dan echt een persoonlijk en zelf ontworpen grafsteen. Uiteraard zullen wij rekening houden met uw budget.

Wat zijn de mogelijkheden voor een eigen ontwerp grafsteen

Grafsteen ontwerpen tekening

Eigen tekening of idee

Wanneer u zelf een idee heeft en/of een schets van een grafmonument voor uw dierbare. Met deze tekening kunnen wij aan de slag om het gewenste grafmonument te maken. Kom de mogelijkheden bespreken.

Grafsteen ontwerpen voorbeeld

Neem een voorbeeld mee

Wanneer u zelf inspiratie heeft met een voorbeeld foto, een bestaand model op een begraafplaats of een plaatje uit een brochure. Met deze input kunnen we samen op zoek gaan naar het juiste monument.

Grafsteen ontwerpen symbolen en accessoires

Gebruik van symbool of accessoires

Het uitgangspunt voor uw dierbare een bepaald symbool mag zijn. Denk bijv. aan een dier, een hobby of een beroep. Wij hebben hiervoor diverse ideeën om een grafmonument te ontwerpen samen met u.

Grafsteen ontwerpen advies

Samen aan de slag

Wanneer u zelf nog niet concreet een idee heeft kunt u onze uitgebreide gedenkhof bezoeken. Hier kunt u veel inspiratie op doen en onze verkoopadviseur kan u met het juiste advies bijstaan.

Enkele voorbeelden van zelf ontworpen grafstenen

Eigen grafsteen ontwerp Azul Macauba

Deze steen bestaat uit een staande steen van Azul Macauba. Deze Steensoort komt vanuit Brazilië. Dit is gecombineerd met een omranding van geschuurd Orion. Door Orion te schuren geeft dit een een lichte/witte uitstraling.

Op de staande steen bevindt zich een glazen vlinder, welke vast gemaakt zit aan de staande steen door middel van een RVS houder. Deze zit in de staande steen verankerd en kan dus niet loslaten. Daarbij zijn in de staande steen 2 gezoete vlakken geslepen welke daarna zijn voorzien van tekst. De rest van de staande steen is gebrand.

In de voorkant van het liggende gedeelte is er een verdieping geslepen waar het water in blijft staan. Hierdoor is er een vogeldrinkbak ontstaan. Daarbij zijn aan de binnenkant van het monument de randen gekapt net als de staande steen aan de buitenzijde is gekapt.

Eigen grafsteen ontwerp engel

Dit monument is geheel gemaakt vanuit een blok Viscount White. Bestaande uit een grondplaat en een staande steen.

De staande steen is een hart met aan de buitenzijde een uitgehakte engel. Dit bestaat uit 1 gedeelte en zit dus aan elkaar vast. Hierbij zijn vele vormen mogelijk en is het ook mogelijk een eigen voorbeeld aan te leveren. De staande steen is geheel gepolijst en waarbij de engel is gezoet. Dit geeft een mooi contrast bij droog weer. Wanneer het regent of vochtig weer is zal dit minder zichtbaar zijn.

De grondplaat is geheel gepolijst en hierdoor dus onderhoudsvrij. Hier is uiteraard nog ruimte voor eventuele accessoires.

Eigen grafsteen ontwerp rood zwart graniet

Bij deze grafsteen bestaat het monument uit 3 staande stenen en een liggend gedeelte (zerk). Daarnaast is gebruik gemaakt van 2 kleuren: Indian black en Red imperial.

De middelste staande steen is van Indian Black gepolijst en biedt genoeg ruimte om tekst kwijt te kunnen. Deze is in een ovale vorm gezaagd en gepolijst. Hierbij zijn 2 pilaren in dezelfde vorm gezaagd welke om de middelste steen heen steen. Deze zijn gemaakt van dezelfde steensoort als de zerk.

De zerk staat op een kleine roef waardoor deze niet direct plat op de grond ligt, maar een klein beetje zweeft. Deze hoogte is uiteraard aan te passen bij elke steen.

Aan de voorkant is een bloemenvaas geplaatst welke dezelfde kleur heeft van de staande steen. Dit geeft een erg mooi contrast. Door de bloemenvaas is er ruimte voor een kleine bos bloemen, waardoor je geen complete tuin hoeft te onderhouden.

Eigen ontwerp natuurlijke grafsteen

Bij dit monument is er een ruwe steen gemaakt vanuit een blok Tan Brown. Het onderstel bestaat uit een aantal flagstones met aan de binnenzijde ruimte voor een tuin.

De staande steen is compleet gebrand waarbij de zijkanten zijn gekapt. Dit geeft een ruw effect en hierdoor lijkt dit sprekend op een ruwe steen. Aan de linkerkant van de staande steen is er een bloem uitgehakt waarbij delen van de bloem zijn gepolijst. Hierdoor is er een mooi contrast ontstaan op de steen. Er is ook nog een uitkeping in de staande steen gemaakt om losse keien in te leggen. De keien zitten uiteraard bevestigd aan de steen, zodat deze niet kunnen rollen.

De flagstones zijn aan alle zijde gekapt en gebrand net als de staan de steen. De binnenkant is gevuld met potgrond en biedt ruimte voor een mooie tuin.

Online ontwerpen

ontwerp zelf een grafsteen en bespaar 10% korting op de totaalprijs

Wilt u online een grafsteen ontwerpen? Ook dit behoort tot een van de mogelijkheden. U kunt hier geheel vrijblijvend in 3 stappen zelf een model samenstellen. U krijgt een offerte op maat toegezonden en u bespaart hier 10% op de kosten mee.

Mocht u specifieke vragen hebben geef dit dan even aan bij onze verkoopspecialist. Deze zal hier rekening mee houden bij de offerte. U kunt daarna uiteraard nog langs komen in onze toonzaal voor een afspraak en de kleuren in het echt te bekijken. U kunt het monument ook volledig via internet en per mail ontwerpen.

Voor inspiratie kunt u ons online fotoboek bekijken of onze gratis brochure aanvragen.

Online ontwerpen

Gratis brochure

32 pagina's en prijslijst

Gratis Brochure

Maar liefst 32 pagina's met prijslijst

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten