Een cortenstaal grafmonument

Met een cortenstaal grafmonument creëert u een eigentijds karakter. Cor-Ten staal heeft dezelfde eigenschappen als RVS en is daarom net zo duurzaam en is hetzelfde te bewerken. Cortenstaal heeft alleen de eigenschappen om te blijven roesten. Hierdoor blijft het staal, in loop der tijd, deels van kleur en structuur veranderen. Door de bruinige kleur geeft dit het monument extra warmte. Dit is zeer goed te combineren met natuursteen en glas, maar ook zeker met een zwerfkei of een ruwe steen.

Het is mogelijk om de tekstplaat te maken van Cor-Ten staal, maar het is ook mogelijk een omranding van dit materiaal te maken in verschillende breedtes. Net wat u wenst.

Belettering cortenstaal

Met waterjet worden er teksten en figuren in het cortenstaal gemaakt. Een machine snijdt dit zeer nauwkeurig teksten of figuren uit het cortenstaal. Het wordt heel strak. We kunnen samen met u naar de teksten en beelden kijken, maar het is ook mogelijk om zelf een vorm, beeld en tekst aan te leveren. Wij zorgen dat dit dan mooi in het grafmonument van cortenstaal verwerkt wordt.

Omranding cortenstaal

Wanneer het passend is bij het grafmonument is het ook mogelijk een omranding te maken van cortenstaal. Dit kan in een dunne maar ook zeker in een wat dikkere rand. Wanneer er verder ook nog gebruik wordt gemaakt van corten-staal in het monument kan dit zorgen voor een mooie eenheid.

Enkele voorbeelden van grafmonumenten met cortenstaal

Grafsteen met cortenstaal

Grafmonument gemaakt van een ruwe steen met een cortenstaal omranding. De binnenruimte is opgedeeld in een gedeelte tuin en het andere gedeelte gevuld met split, hierin staat een graflantaarn van cortenstaal. Op de ruwe grafsteen is een bronzen bordje bevestigd. Bovenop staat een bronzen, met de hand beschilderde roodborstje.

Grafsteen met cortenstaal en glas

Grafmonument met een dunne cortenstaal omranding en een ruwe grafsteen. Voor de ruwe grafsteen staat een glasplaat, uitgesneden in de vorm van de steen en de tekst in de glasplaat gegraveerd.

Grafsteen met cortenstaal en een franse leisteen

Grafmonument met een omranding van cortenstaal en twee tekstplaatjes van cortenstaal. De tekst in de tekstplaatjes is uitgesneden.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten