Split en grind

Split is gebroken steen, hoekig van vorm en verkrijgbaar in verschillende steensoorten en kleuren. Combinaties van split zijn ook mogelijk. Het split moet zoveel mogelijk passen bij de rest van het monument.

Grind is een rond materiaal. Het kan natuurlijk of kunstmatig gerond zijn en is verkrijgbaar in verschillende soorten. Split en/of grind worden gevuld in de omranding van het monument.

Grafvulling split
Grafvulling split
Grafvulling split
Grafvulling split

Glasstenen en glasbrokken

Een nieuwe trend als grafvulling zijn de glassteentjes. Glasstenen zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Door de vele kleuren kan er een persoonlijk tintje gegeven worden aan een monument. Glasstenen worden ook vaker gebruikt bij kindermonumenten.

Glasbrokken zijn stukken glas die gebroken zijn. Ze zijn uniek en geven een grafmonument een wat exclusieve uitstraling. De glasbrokken zijn verkrijgbaar in meerdere formaten en diverse frisse kleuren.

Grafvulling glasstenen
Grafvulling glasstenen
Grafvulling glasstenen
Grafvulling glasbrokken

Pebbles

Peddles is een siergrind die ook veel gebruikt wordt als grafvulling, vooral samen met natuurlijke grafmonumenten. Pebbles stenen zijn een natuurproduct. Ze verschillen onderling in vorm, formaat, kleur en textuur en zijn uniek.

Pebbles zijn één van de meest gebruikte grafvullingen. Pebble stenen zijn uniek, onderhoudsvrij en geven een monument een chique uitstraling. Deze stenen kunnen goed gecombineerd worden met veel soorten natuursteen.

Grafvulling pebbles zwart
Grafvulling pebbles zwart wit
Grafvulling pebbles bont
Grafvulling pebbles rood

Marmerslag en slate (leisteen)

Grafvulling Carrara marmerslag
Carrara marmerslag
Grafvulling slate leisteen
Grafvulling slate leisteen

Kristal

Grafvulling kristal
Grafvulling kristal
Grafvulling kristal
Grafvulling kristal

Overige opvulling

Ook zijn er diverse andere mogelijkheden als grafvulling. We hebben o.a.:

Potgrond: Dit wordt gebruikt wanneer men een tuin wil maken in de omranding. Er is dan ruimte voor bloemen en/of planten.

Houtsnippers/boomschors: onderhoudsvriendelijk en geeft een natuurlijk tintje aan een grafmonument.

Versteend hout: dit wordt vaak gebruikt bij natuurlijke grafmonumenten. Het grafmonument bestaat dan uit bijv. een zwerfkei of een ruwe steen als letterplaat en het grondgedeelte wordt dan gevuld met versteend hout.

Schelpen: schelpen kunnen heel mooi gecombineerd worden met (donkere) granieten grafstenen.

Grafvulling potgrond
Potgrond
Grafvulling houtsnippers
Houtsnippers / Boomschors
Grafvulling versteend hout
Versteend hout
Grafvulling schelpen
Schelpen

Grafmonumenten ter inspiratie bekijken?

Wanneer u voorbeelden van grafstenen en grafvulling wilt zien, bekijk dan eens ons online fotoboek. Hier vindt u meer dan 500 voorbeelden van grafstenen in diverse materialen, kleuren en met diverse vullingen.

Voorbeelden in het fotoboek

 

Zelf ontwerpen?

Wilt u graag alvast zelf ontwerpen, bekijk dan eens onze ontwerptool. In 3 eenvoudige stappen kunt u zelf een grafmonument samenstellen.

Grafmonument ontwerpen
Zelf een grafsteen ontwerpen
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten