1. De juiste opschrift en belettering zorgen voor een persoonlijke tint

Door het toevoegen van het juiste opschrift kan een grafmonument heel persoonlijk gemaakt worden. Denk hierbij aan de naam, data, gedichten of bijv. een mooie persoonlijke spreuk. Net wat wenselijk is en past bij de overleden persoon. Behalve een tekst, kunt u ook een symbool of gravure laten aanbrengen op het monument. Hiermee krijgt de gedenksteen een nog persoonlijker tint.

De keuze van belettering is ook een heel belangrijk aspect om het persoonlijk te maken. Een sierlijk schrift of juist gebruik maken van stoerdere letters. Wij beschikken over diverse lettertypes en schriften die wij voor u kunnen uitwerken.

Tenslotte is er dan de keuze hoe de belettering gemaakt/geplaatst moet worden op de gedenksteen. U kunt gebruik maken van bronzen of aluminium letters of de tekst laten zandstralen. Er zijn veel opties mogelijk qua belettering en opschrift. Wij adviseren u graag daarbij.

2. Gebruik maken van grafaccessoires

Met het gebruik maken van grafaccessoires kan aan het monument een extra persoonlijk tintje worden gegeven. Er zijn diverse soorten graf accessoires. Een grafaccessoire kan een monument verfraaien en iets toevoegen aan het monument.

Welke soort grafaccessoires zijn er zoal?

Bronzen en aluminium accessoires, in diverse vormen zoals dieren, bloemen en symbolen.

Natuursteen accessoires en vazen, deze zijn er in elke soort natuursteen. Erg sierlijk voor op een grafmonument en waar nabestaanden blijvend bloemen of planten in kunnen zetten.

Graflantaarns, zijn beschikbaar in brons, aluminium, staal en lantaarns bekleed met natuursteen.

Zo ziet u, er zijn heel veel mogelijkheden om een grafmonument persoonlijk te maken met behulp van een grafaccessoire. In onze gedenkhof kunt u nog meer grafaccessoires bekijken.

3. Gebruik van materiaal en kleur bij een grafmonument

Materiaalgebruik is een belangrijk aspect bij het maken van een persoonlijk grafmonument. Het materiaalgebruik kan iets zeggen over een persoon. Zo hebben wij natuursteen, zwerfkeien, versteend hout, glas en RVS.  Zo kan er ook door een combinatie van verschillende materialen een bepaalde uitstraling gegeven worden. Bijv. de combinatie glas en RVS is modern en stoer.

Daarnaast kan kleurgebruik iets persoonlijks toevoegen aan een grafmonument. Een steen kan een diepe, warme uitstraling hebben, maar er zijn ook stenen die eenvoud en rust uitstralen. De keuze van steensoort en kleur kunnen dus echt iets zeggen over deze persoon. Materialen en soorten kunt u het beste beoordelen door ze in het echt te komen bekijken in onze toonzaal en/of tuin.

4. Gebruik van foto’s op een grafmonument

Door een foto of afbeelding op een grafmonument te plaatsen, wordt het heel persoonlijk. Er zijn meerdere mogelijkheden om foto’s op monumenten te verwerken. Lees hier ook meer daarover.

De mogelijkheden van foto’s op een monument zijn:

  • Porselein, foto geprint op porselein in bijv. een ronde of ovale vorm
  • RVS, foto geprint op RVS. Ook in meerdere vormen verkrijgbaar
  • Glas, middels een fotoprint achter het glas (volledig weerbestendig)
  • Ets/gravure, hier wordt een foto in de steen gegraveerd

Het is mogelijk om iedere soort foto of afbeelding op het grafmonument te verwerken. Denk naast de foto van de persoon ook aan de mogelijkheid aan foto`s uit de natuur of bijv. iemands huis of dier. Het is mooi om iets te maken dat bij de persoon past.

Wij laten u graag de diverse mogelijkheden zien en bespreken u persoonlijke wensen.

Foto op een grafsteen

Online voorbeelden bekijken van gepersonaliseerde grafmonumenten

Wanneer u nog meer inspiratie wilt opdoen voor mogelijkheden voor gepersonaliseerde grafmonumenten, bekijk dan ook eens online fotoboek.

Hierin vindt u meer dan 500 voorbeelden van grafmonumenten die de Veluwehof samen met klanten heeft ontworpen, gemaakt en geplaatst.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten