Categorieën grafmonumenten

Niet elke grafmonument hoeft gepolijst te worden. De laatste jaren zijn de natuurlijke stenen in opkomst: Ruwe stenen, zwerfkeien en gedenkstenen van versteend hout zijn vormgegeven door de natuur. Een natuurlijke gedenkmonument staat symbool voor een mensenleven. Het natuurlijke materiaal is in de loop der jaren gevormd door de natuur en daardoor is elk exemplaar uniek, net als ieder mens! Waar de bewerkte gedenkstenen zijn te kopiëren, is dit met een natuurlijke steen niet mogelijk, elk exemplaar zal uniek blijven. Veluwehof Natuursteen mag zich de specialist in Nederland noemen als het gaat om de natuurlijke monumenten!

Traditionele grafmonumenten

Vanaf 1500,-

Traditionele grafmonumenten zijn het meest bekend. Het zijn gepolijste grafstenen van graniet, in deze categorie zijn veel verschillende vormen mogelijk! Dit type grafsteen is zeer onderhoudsvriendelijk.

Meer informatie

Grafzerken

Vanaf 2275,-

Robuuste grote platen van voornamelijk steen welke het hele graf bedekken. Veelal gemaakt van graniet natuursteen. Deze variant voor een grafmonument is het meest onderhoudsvriendelijk.

Meer informatie

Natuurlijke grafmonumenten

Vanaf 750,-

Een grafmonument gemaakt van zwerfkeien, ruwe stenen of versteend hout. Allemaal steensoorten die zo uit de natuur komen en daardoor echt uniek zijn. Wij hebben altijd een ruime collectie natuurlijke stenen op voorraad.

Meer informatie

Exclusieve grafmonumenten

Vanaf 2950,-

Dit zijn meestal de grafmonumenten naar eigen ontwerp. Exclusief gemaakt door het gebruik van bepaalde materialen of afmetingen. Een grafsteen met een unieke eigen uitstraling.

Meer informatie

Meer dan 500 voorbeelden van grafstenen

Materiaal gebruik voor grafmonumenten

Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar om te verwerken in een monument. Waar vroeger voornamelijk hardsteen en marmer werd gebruikt, behoren nu ook RVS, cortenstaal en glas tot de mogelijkheden! Daarnaast is het gebruik van natuurlijke stenen erg in opkomst. Ruwe stenen, versteend hout en zwerfkeien kunnen worden verwerkt tot een persoonlijk grafmonument.

Granieten grafmonumenten

Vanaf 1350,-

Dit is het meest gebruikte materiaal voor grafstenen. Granieten grafstenen zijn een erg uitgebreide categorie waarin veel mogelijk is. Een gepolijste grafsteen is een gladde steen, die door bewerking een fraaie glans krijgt.

Meer informatie

Grafmonumenten met RVS

Vanaf 1995

RVS is een materiaal van deze tijd. Combineren met steen geeft RVS het monument een zeer moderne eigentijdse uitstraling. In RVS kunnen teksten of andere persoonlijke details verwerkt worden.

Meer informatie

Cortenstaal Grafmonumenten

Vanaf 1745,-

Cortenstaal is zeer eigentijds. Daarnaast is het zeer duurzaam en goed te bewerken. Cortenstaal gaat roesten, maar krijgt juiste daardoor een zeer eigen uitstraling in warme roodbruine tinten. Met Cortenstaal is heel veel mogelijk.

Meer informatie

Glazen grafmonumenten

Vanaf 1200,-

Een stenen grafmonument is goed te combineren met delen van glas. Glas geeft het monument een zeer moderne uitstraling. Door de vele bewerkingsmogelijkheden van glas zijn er vele variaties mogelijk.

Meer informatie

Grafmonumenten voor een klein budget

hoogwaardige monumenten voor een lage prijs

Op dit moment hebben we een tijdelijke, bijzondere aanbieding. U kunt kiezen uit vier verschillende modellen tegen een lage prijs.

U heeft al een traditioneel monument voor 1350,- met tuin of split of 1750,- inclusief een dekplaat.

Bekijk aanbiedingen

Natuurlijke stenen

Niet elk monument hoeft gepolijst te worden. De laatste jaren zijn de natuurlijke grafmonumenten in opkomst: Ruwe grafstenen, zwerfkeien en gedenkstenen van versteend hout zijn vormgegeven door de natuur. Een natuurlijke grafmonument staat symbool voor een mensenleven. Het natuurlijke materiaal is in de loop der jaren gevormd door de natuur en daardoor is elk exemplaar uniek, net als ieder mens! Waar de bewerkte gedenkstenen zijn te kopiëren, is dit met een natuurlijke steen niet mogelijk, elk exemplaar zal uniek blijven. Veluwehof Natuursteen mag zich de specialist in Nederland noemen als het gaat om de natuurlijke monumenten!

Grafmonumenten van ruwe stenen

Vanaf 1200,-

Ruwe grafstenen komen zo uit de natuur een hebben niet of nauwelijks bewerking ondergaan. Daardoor is elke steen uniek! Onze ruwe grafmonumenten komen voornamelijk uit het zuidoosten van Europa. De verscheidenheid in ruwe stenen is zeer groot.

Meer informatie

Zwerfkei als grafsteen

Vanaf 750,-

De zwerfkeien worden zo in de natuur gevonden! Onze zwerfkeien komen uit Denemarken, hier zijn ze in de ijstijd door schuivend landijs meegevoerd. De zwerfkei heeft zijn unieke vorm gekregen door de elementen van de natuur, zoals door het rollen en door de stroming van rivieren.

Meer informatie

Versteend hout grafmonumenten

Vanaf 1200,-

Versteend hout is gevormd door de natuur! Daardoor is elk exemplaar uniek, onze selectie van het versteend hout is afkomstig uit Indonesië waar de stukken versteend hout door lokale boeren uit de grond worden gehaald als ze hun akker ontginnen. Versteend hout is duizenden jaren oud.

Meer informatie

Ontwerp zelf online

Gratis brochure

32 pagina's en prijslijst

Gratis Brochure

Maar liefst 32 pagina's met prijslijst

Artikelen voor onderhoud van monumenten nodig?

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten