Menu
title
 

Grafmonumenten

Elk grafmonument met zorg gemaakt


Wat zijn de mogelijkheden met grafmonumenten?

Grafmonumenten, wat past het beste bij uw dierbare. Er zijn vele mogelijkheden qua materiaalkeuze. Een traditionele steen of een natuursteen zoals een zwerfkei of versteend hout? Bij ieder persoon past een eigen uniek grafmonument. Een belangrijk element die hoort bij de nagedachtenis van uw naaste. Er zijn vele mogelijkheden om grafmonumenten een persoonlijke tint mee te geven.  Wij helpen u graag daarbij met het juiste advies.
In onze toonzaal en gedenktuinen hebben wij meer dan 450 voorbeelden grafmonumenten opgesteld. Naast de bestaande ontwerpen van gedenkstenen is het ook mogelijk om een eigen ontwerp of idee aan te leveren.

Inmiddels hebben wij duizenden grafmonumenten door heel Nederland mogen maken en plaatsen. Wij geven u graag een indruk van de mogelijkheden van grafmonumenten in ons online fotoboek. Hier vindt u meer dan 500 voorbeelden van mogelijkheden. Belangrijk om te weten dat u bij al deze bestaande modellen ook kunt kiezen voor een combinatie. Alle kleuren en vormen kunnen worden samengesteld tot een nieuw en uniek model.

Grafmonumenten grafmonument

Categorieën grafmonumenten

Wanneer u start met zoeken naar de juiste grafsteen, is het belangrijk om te weten welke categorie u aanspreekt. Dit is stap 1, vanuit daar kunt u verder bekijken welk materiaal, accessoires en teksten er op het grafmonument komen.  Veluwehof heeft de grafmonumenten ingedeeld in 4 categorieën: traditionele grafstenen, exclusieve grafstenen, grafzerken en de natuurlijke grafmonumenten. Hieronder vindt u alle informatie per categorie.

Traditionele grafmonumenten

traditioneel grafmonument

Traditionele grafmonument zijn het meest bekend. Gepolijste monumenten, in deze categorie zijn vele vormen en maten mogelijk! Ze zijn meestal erg onderhoudsvriendelijk door de vorm en materiaal.

Verkrijgbaar vanaf 1250.-*

Exclusieve modellen

Exclusief grafmonument

Dit zijn veelal de monumenten naar eigen ontwerp. Exclusief gemaakt door het gebruik van bepaalde materialen of afmetingen. Een grafmonument met een unieke eigen uitstraling.

Verkrijgbaar vanaf 2950.-*

Grafzerken

Grafzerk graniet

Robuuste grote platen van voornamelijk steen welke het hele graf bedekken. Veelal gemaakt van graniet natuursteen. Deze varianten is het meest onderhoudsvriendelijk.

Verkrijgbaar vanaf 2275.-*

Natuurlijke grafmonumenten

Ruwe steen grafmonument

Zwerfkeien, ruwe stenen en versteend hout. Allemaal steensoorten die zo uit de natuur komen en daardoor echt uniek. Wij hebben altijd een ruime collectie natuurlijke stenen op voorraad.

Verkrijgbaar vanaf 750.-*

Wat zijn de mogelijkheden met grafsteen accessoires?

Tekst en accessoires geven het grafmonument een persoonlijke tint.

Naast de keuze van het soort steen, vorm en kleur
zijn er o.a. de volgende keuzes mogelijk:

• Granieten en bronzen grafaccessoires.
• Een persoonlijk opschrift.
• Passende belettering.
• Gebruik van foto’s en afbeeldingen.

Materiaal gebruik bij een grafmonument

Er zijn vele materialen beschikbaar om te verwerken in een grafmonument. Waar vroeger voornamelijk hardsteen en marmer werd gebruikt, behoren nu ook RVS, cortenstaal en glas tot de mogelijkheden! Daarnaast is het gebruik van natuurlijke stenen erg in opkomst. Ruwe stenen, versteend hout en zwerfkeien.

Met al deze mogelijkheden in de keuze van materiaal gebruik, is het nu nog beter mogelijk het gewenste eindresultaat te bepalen.

Granieten grafmonumenten

Grafsteen natuursteen

De meest voorkomende grafstenen. Granieten grafstenen zijn een erg uitgebreide categorie waarin veel mogelijk is. Een gepolijste grafsteen is een gladde steen, die door bewerking over een glans beschikt.

Verkrijgbaar vanaf 1250.-*

Glazen grafmonumenten

Ruwe steen grafmonument

Een stenen grafmonument is goed te combineren met delen van glas. Glas geeft het monument een zeer moderne uitstraling. Door de vele bewerkingsmogelijkheden van glas zijn er vele variaties mogelijk.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Grafmonumenten met RVS

Grafsteen graniet RVS

Een materiaal van deze tijd. Combineren met steen geeft dit materiaal het monument een zeer moderne eigentijdse uitstraling. In RVS kunnen teksten of andere persoonlijke details verwerkt worden.

Verkrijgbaar vanaf 1995.-*

Cortenstaal grafmonumenten

Grafmonumenten cortenstaal grafstenen

Cortenstaal is zeer eigentijds. Daarnaast is het zeer duurzaam en goed te bewerken en heeft de eigenschap om te blijven roesten. Met cortenstaal zijn er talloze mogelijkheden.

Verkrijgbaar vanaf 1745.-*

Natuurlijke monumenten gemaakt door de natuur!

Niet elke grafmonument hoeft gepolijst te worden, tegenwoordig zijn de natuurlijke grafmonumenten in opkomst: Ruwe grafstenen, zwerfkeien en gedenkstenen van versteend hout zijn vormgegeven door de natuur. Vele mensen die kiezen voor een natuurlijke grafmonument zien hierin de vergelijking van een mensenleven: Het natuurlijke steen is in de loop van de jaren gevormd door de natuur en daardoor is elk exemplaar uniek! Waar de bewerkte gedenkstenen zijn te kopiëren  is dit met een natuurlijke steen niet mogelijk, elk exemplaar zal uniek blijven.

Veluwehof Natuursteen mag zich de specialist in Nederland noemen als het gaat om de natuurlijke grafmonumenten!
We geven u graag een impressie van de verschillende mogelijkheden gemaakt van natuurlijk steen in de volgende categorieën:

Zwerfkei grafmonumenten

Zwerfkei grafsteen

De zwerfkeien worden zo in de natuur gevonden! Onze zwerfkeien komen uit Denemarken, hier zijn ze in de ijstijd door schuivend landijs meegevoerd.
De unieke vorm van een zwerfkei heeft ze gekregen door de elementen van de natuur (door het rollen en stroming van rivieren)!

Verkrijgbaar vanaf 750.-*

Versteend hout grafmonumenten

Grafmonument van versteend hout

Versteend hout is gevormd door de natuur! Daardoor is elk exemplaar uniek, onze selectie van het versteend hout is afkomstig uit Indonesië waar de stukken versteend hout door lokale boeren uit de grond worden gehaald als ze hun akker ontginnen.
Versteend hout is duizenden jaren oud.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Grafmonumenten van ruwe stenen

Ruwe grafstenen

Ruwe grafstenen komen zo uit de natuur een hebben geen (of nauwelijks) bewerking ondergaan. Daardoor is elke steen uniek!
Onze ruwe grafmonumenten komen voornamelijk uit het zuidoosten van Europa. De verscheidenheid in ruwe stenen is zeer groot.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Onafhankelijke beoordeling door onze klanten op Kiyoh:

 Dat je zelf het gedenkteken kan samenstellen zonder dat iemand zich ermee bemoeit. Je ziet direct een prijs van wat je mooi vindt. Mijn kinderen zijn het geheel met mij eens. Erg prettig. 


Lees meer beoordelingen van onze klanten op de onze pagina: klantreacties

Hoge kwaliteit door eigen bewerking

Bij de Veluwehof Natuursteen beschikken we over een eigen werkplaats en stelploeg.
Hierdoor hebben we zelf alle expertise in huis en kunnen we u van het juiste advies voorzien.

In de video welke op TV is vertoond (RTL) kunt u in het kort het proces van ontwerp tot afronding bekijken.
Bent u nieuwsgierig naar het bewerken van grafmonumenten? U mag altijd een blik werpen in onze werkplaats!

Monumenten voor een kleiner budget

Op dit moment hebben we een tijdelijke, bijzondere aanbieding. Vier verschillende grafmonumenten tegen een lage prijs.
Vanaf 1250,- of met afdekplaat voor 1650,-.

Meer prijzen kunt u terugvinden in ons online fotoboek. Maak hier eenvoudig een selectie op het soort grafmonument of prijscategorie.

500+ voorbeelden grafstenen

Fotoboek 450 voorbeelden

In ons online fotoboek zijn meer dan 500 voorbeelden van gedenkstenen opgenomen. In enkele stappen kunt u heel eenvoudig zelf een selectie maken van een grafsteen op categorie, materiaal en prijs.

10% besparen op de prijs

Zelf online een grafsteen ontwerpen

Wij bieden de mogelijkheid om online in drie stappen zelf een grafmonument te ontwerpen. Zo heeft u de mogelijkheid om vanuit de thuisomgeving te oriënteren voor de juiste grafsteen.

Vrijblijvend een brochure aanvragen

Brochure 32 pagina's grafstenen

Onze brochure bestaat uit 32 pagina’s informatie over de collectie grafstenen bij de Veluwehof. U kunt deze uitgebreide grafsteen brochure vrijblijvend aanvragen en thuis ontvangen.

Een impressie van de grafmonumenten op onze gedenkhof

Veluwehof Natuursteen heeft de grootste gedenkhof op de Veluwe. U vindt hier een grote toonzaal en 2 gedenktuinen met legio voorbeelden van grafstenen.

U kunt hier ongestoord en in alle rust de grafstenen in het ‘echt’ bekijken. Traditionele monumenten van graniet, natuurlijke grafmonumenten zoals ruwe stenen, zwerfkeien, versteend hout en grafzerken. U bent van harte welkom in onze gedenkhof te Voorthuizen (gem. Barneveld).

Voortuin Veluwehof grafstenen

* Prijzen zijn inclusief fundering van gewapend beton, montage, plaatsing in regio en aanvraag van vergunning. Excl. belettering, accessoires en legeskosten berekend door de gemeente.