Grafsteen voor een urnenmuur

Of diverse begraafplaatsen en crematoria in Nederland zijn er een urnenmuren, oftwel columbariums. Dit geeft de nabestaanden een plek om heen te gaan.

De urnenmuur (columbarium) is een speciaal daartoe bestemde muur met een aantal nissen waar in iedere nis een urn geplaatst kan worden. De nis kan worden afgesloten met een gedenkplaat. Deze urn grafsteen/gedenkplaat moet precies het juiste formaat hebben om goed in de nis te passen. Met de urn grafsteen is deze plek te personaliseren. Vaak wordt er de naam, het jaar van geboorte en van overlijden vermeld. Er zijn diverse mogelijkheden voor soorten steen, kleuren en lettertypes. Wij adviseren u graag hierover.

Enkele voorbeelden van een urn grafsteen

Zwerfkei op een urnheuvel

Zwerfkei urnsteen

Een urn grafsteen geplaatst op het urnen gedeelte van de begraafplaats. Een kleine zwerfkei welke voldoet aan de voorschriften van de gemeente. Door de vele bloemen en planten die er omheen staan oogt dit zeer natuurlijk. De kei is voorzien van een bronzen plaquette wat zorgt voor rust en weinig afleiding.

Ruwe steen als urn grafsteen

Ruwe steen

Met een ruwe steen als urn grafsteen is het echt een uniek grafmonument. Elke ruwe steen is namelijk weer anders. Kom in onze gedenkhof de mogelijkheden bekijken en met ons bespreken.

Versteend hout als urn grafsteen

Versteend hout

Wanneer de maten binnen de voorschriften vallen is het mogelijk om een ruwe steen te plaatsen als urn grafsteen. Een ruwe steen of een versteend houten exemplaar is uniek, er zijn geen 2 hetzelfde. Met een ruwe steen als urn grafsteen is het echt een uniek grafmonument. Kom in onze gedenkhof de mogelijkheden bekijken en met ons bespreken.

Urnplaat van graniet

Urnendeksteen

Op veel begraafplaatsen zijn urnenkelders te vinden. De speciale urn wordt dan in een kleine betonnen kelder geplaatst. Op deze kelder mag een urnengraf worden geplaatst. Bekijk bij ons in Voorthuizen de mogelijkheden voor een urnengraf voor een kelder.

Urn grafsteen accessoires

Een urn grafsteen is goed te personaliseren door het aanbrengen van accessoires en foto’s. Vaak zegt een symbool of een foto al heel veel over deze persoon. Aangezien er vaak minder ruimte voor tekst is als op een normale grafsteen is dit heel mooi in te vullen met accessoires en foto’s.

In onze toonzaal hebben wij diverse accessoires liggen welke geschikt zijn om toe te voegen aan een urn grafsteen. We hebben ook diverse voorbeeld foto’s liggen in verschillende stijlen en maten. Mocht u zelf iets willen aanleveren, dan is dit ook mogelijk!

Meer accessoires bekijken
Bronzen roos grafaccessoire
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten