Plaatsing van grafstenen in Amsterdam en Amstelveen

Amsterdam valt binnen onze primaire regio voor plaatsing van grafstenen, voor de plaatsing van grafstenen op de begraafplaats gelegen in Amsterdam rekenen wij geen extra kosten.

In de loop van de jaren hebben wij meer dan 100 grafmonumenten mogen plaatsen op de begraafplaatsen in Amsterdam. Vanaf Amsterdam zijn wij gemakkelijk te bereiken (Naast de snelweg A1, net voorbij Amersfoort)!

Maak een afspraak

Herdenkingspark Westgaarde

Westgaarde (of herdenkingspark Westgaarde) is eigendom van de PC Hooft groep.
De begraafplaats zelf is ruim opgezet met brede paden, kenmerkend van deze begraafplaats is de grote vijver bij de entree van de begraafplaats.

De afmetingen van grafmonumenten verschillen per afdeling, de meest voorkomende afmetingen zijn 200×100 cm en 260×130 cm.

Meer info over de begraafplaats op: http://www.westgaarde.nl/

 

Bekijk meer grafstenen

Begraafplaats Nieuwe Noorder

De Nieuwe Noorder (voorheen werd deze de ‘Noorder begraafplaats genoemd) is onderdeel van de gemeente Amsterdam.
Een kleinschaliger begraafplaats in het noorden van Amsterdam, de Nieuwe Noorder kent diverse afmetingen grafstenen. Het meest voorkomende grafmaat is 200×100 cm.

Meer informatie over deze begraafplaats op: http://www.denieuwenoorder.nl/

 

Bekijk meer grafstenen

Begraafplaats Nieuwe Ooster

De Nieuwe Ooster (voorheen ‘Oosterbegraafplaats) is net als begraafplaats ‘De Nieuwe Noorder’ onderdeel van de gemeente. Deze 2 begraafplaatsen hebben een nauwe samenwerking.

De Nieuwe Ooster kent een grote variëteit aan grafmonumenten, wat wel en niet is toegestaan verschilt per vak.
We raden u aan wanneer u komt oriënteren om de papieren met de graflocatie mee te nemen, wij kunnen u op de hoogte brengen wat wel en niet is toegestaan.

Meer over deze begraafplaats op: http://www.denieuweooster.nl/

Bekijk meer grafstenen

Grafsteen onderhouden in Amsterdam en omgeving

Wanneer u in de regio van Amsterdam ook een grafmonument in optimale conditie wilt houden is dat mogelijk. Veluwehof Natuursteen onderhoudt grafstenen periodiek middels een onderhoudsabonnement. 1 of 2 jaarlijks kunnen wij dit voor u verzorgen gedurende een periode van 5 jaar, of indien gewenst langer. Zo bent u gegarandeerd dat het monument in de juiste staat blijft.

Wij hebben meerdere mogelijkheden qua onderhoud, passend bij het grafmonument en uw wensen. Restauratie en renovatie is meestal maatwerk. Hiervoor gaan wij eerst een vrijblijvende inspectie doen en geven hierna een advies met betrekking tot de gedenksteen.

Zorgvlied Amsterdam / Amstelveen

Hoewel de begraafplaats Zorgvlied binnen de ring van Amsterdam is gelegen valt de begraafplaats onder het beheer van de gemeente Amstelveen.

Zorgvlied is onder meer bekend vanwege zijn eigen uitstraling, ook liggen Herman Brood en Annie M.G. Schmidt hier begraven. Zorgvlied is ingedeeld in zogenaamde ‘wijken’ welke een eigen stijl hebben.
Hier dient u ook goed rekening mee te houden wanneer u start met het orienteren voor een grafmonument, wat wel en niet is toegestaan verschilt per ‘wijk’ (afdeling).

Meer informatie is te vinden op: http://www.zorgvliedonline.nl/

 

Bekijk meer grafstenen

De soorten grafmonumenten en grafstenen bij de Veluwehof

Op onze pagina grafmonumenten hebben we de verschillende soorten grafstenen in verschillende duidelijke categorieën onderverdeeld. Alle soorten en materialen zijn met elkaar te combineren om zo tot een unieke gedenksteen te komen.

Op de diverse begraafplaatsen in Amsterdam hebben wij vele unieke monumenten mogen plaatsen.

Bekijk meer grafstenen

Begraafplaats Vredenhof

De begraafplaats ‘Vredenhof’ valt net als ‘herdenkingspark Westgaarde’ onder het beheer van de PC Hooft groep. Deze oude begraafplaats heeft zijn eigen karakteristieke sfeer.

Meer info op: https://www.pc.nl/locaties/vredenhof/

R.K. Begraafplaats Buitenveldert

Deze rooms-katholieke begraafplaats valt onder het beheer van de R.K. Parochie Amstelland Augustinuskerk.
Hoewel het een rooms-katholieke begraafplaats betreft staat het voor iedereen vrij om hier begraven te worden.

Meer info op: http://www.begraafplaats-buitenveldert.nl/

Begraafplaats St. Barbara

De begraafplaats St. Barbara beschikt over een eigen kapel, de afmetingen van grafmonumenten verschilt per ‘klasse’.
De begraafplaats heeft geen bijzondere eigen met betrekking tot het materiaal.

Voor meer uitgebreide informatie: http://www.stbarbara-amsterdam.nl/

Bekijk meer grafstenen

Grafsteen voorbeelden in het echt zien?

Wellicht bent u zich momenteel aan het oriënteren voor een grafmonument voor in de gemeente Amsterdam.
Op onze website krijgt u al een indruk van de diverse mogelijkheden! Om te oriënteren kunt u op de pagina grafmonumenten kijken of voor meer dan 500 voorbeelden in ons online fotoboek.

Wanneer u verschillende grafstenen in het echt wilt zien bent u van harte welkom in onze gedenkhof met toonzaal en tuinen in Voorthuizen. Hier kunt u vele verschillende modellen en materialen bekijken, allemaal duidelijk voorzien van de juiste prijs.

Wij zijn op de hoogte van de vergunningseisen die de gemeente hanteert om een grafmonument of grafsteen te plaatsen. Zo kunnen wij u voorzien van het juiste advies.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten