Grafzerken

Grafzerken zijn massieve platen die het hele graf bedekken. Dit zorgt voor een robuust uiterlijk. Een voordeel is dat een grafzerk weinig onderhoud nodig hebben. Grafzerken kennen we vaak nog van vroeger. Toen waren dit vaak grote platen natuursteen, voornamelijk hardsteen.

Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden en worden grafzerken gecombineerd met andere materialen zoals RVS, glas of cortenstaal. Vaak worden grafzerken een kleine roef gelegd die schuin afloopt, op deze manier ligt de grafzerk zelf op afschot. In andere gevallen ligt de zerk horizontaal en verticaal vlak.

Grafzerk van twee granieten delen

Deze grafzerk bestaat uit 2 delen van graniet. Het bovenste gedeelte “zweeft” boven het onderste gedeelte. Hierdoor beschik je nog steeds over een volledige grafbedekking welke robuust oogt, maar het breekt het geheel wel. Het bovenste gedeelte is aan de zijkant gekapt wat een ruw effect geeft. Het kruis van aluminium is verankert op de steen.

Bekijk in fotoboek
Grafzerk bestaande uit twee granieten delen

Grafzerk van graniet en RVS

Deze grafzerk bestaat uit 2 gedeelten. De RVS plaat is gemonteerd op een onderplaat van zwart graniet. De letters en symbolen zijn op de RVS plaat gemonteerd. Het RVS geeft de grafzerk een moderne uitstraling. Op deze manier is het mogelijk om de zerk compleet naar uw eigen wensen in te richten en persoonlijk te maken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden qua gebruik van materiaal.

Grafsteen zerk van rvs

Klassieke grafzerk van hardsteen

Een grafzerk zoals we dat van vroeger kennen. De hele grafzerk is gemaakt van hardsteen uit België. De bovenkant is glad en kan voorzien worden van zowel ingehakte letters als verheven letters. De zijkant van de grafzerk is hierbij is verlaagd en is voorzien van frijnwerk (een bewerking waar men met een beitel over de steen gaan en slaan zo groeven in de steen).

Klassieke grafzerk van hardsteen

Grafzerk met een ruwe grafsteen

Dit is een liggende grafzerk met daar bovenop een ruwe grafsteen. Een ruwe steen vergt vaak meer onderhoud en zeker met een omranding met een tuin of een ruwe omranding. Op deze wijze is het mogelijk om voor een ruwe steen te kiezen maar toch op een zeer onderhoudsvriendelijke manier. Het strakke en het ruwe geeft ook een mooi contrast met elkaar. Er zijn meerdere opties mogelijk.

Grafzerk met daarop een ruwe grafsteen erop

Voorbeelden van grafzerken

Voorbeelden van grafzerken

Door grafzerken van natuursteen, zoals bijvoorbeeld graniet, hardsteen of marmer te combineren met verschillende andere materialen krijgt u een zeer eigentijdse uitstraling. Zo is het mogelijk om iets heel natuurlijks, zoals een zwerfkei, te combineren met een grafzerk. Hierdoor blijft het graf zelf onderhoudsvrij en kunt u toch een natuurlijke uitstraling toevoegen.

Ook is het mogelijk om een combinatie te maken van verschillende materialen en maten. Door bijvoorbeeld de helft van het graf te bedekken met een grafzerk en de andere helft open te houden. Zo blijft er ruimte voor een stukje tuin om verschillende planten te laten groeien.

bekijk voorbeelden in ons fotoboek
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten