Begraafplaats Veluwegaard Kootwijkerbroek

De gemeente Barneveld heeft vijf begraafplaatsen in beheer, waaronder de begraafplaats in Kootwijkerbroek. De begraafplaats in Kootwijkerbroek ligt aan de Veluweweg en is genaamd Veluwegaard. Er worden per jaar gemiddeld 10 personen begraven.

Op de gemeentelijke begraafplaatsen van Barneveld worden de graven op volgorde in de rij uitgegeven. Deze graven zijn voor 15 of 30 jaar of onbepaalde tijd te kopen. De graven van 15 of 30 jaar kunnen pas gekocht worden na het overlijden en de graven voor onbepaalde tijd kunnen al eerder gekocht worden. Het is niet mogelijke om een plaats uit te zoeken. Na de periode van 15 of 30 jaar kunnen de grafrechten telkens met 5, 10, 15 of tot maximaal 20 jaar verlengd worden. In Kootwijk mogen alleen inwoners of oud inwoners van Kootwijk begraven worden, dit geldt niet voor Kootwijkerbroek en andere begraafplaatsen binnen de gemeente Barneveld.

Op de begraafplaats zijn voornamelijk traditionele grafstenen van graniet te vinden met zo nu en dan een monument met eigentijdse materialen als glas, RVS en cortenstaal.

Er gelden enkele regels voor de afmetingen van een grafmonument:

– Afmeting van een graf: 200 x 100 cm
– Afmeting van een kindergraf: 140 x 70 cm
– Afmeting urnenruimte muur: 32 x 32 x 30 cm
– Afmeting urnenruimte heuvel: 34 x 34 x 25 cm

Voor het plaatsen van een grafsteen is een vergunning nodig, Veluwehof Natuursteen neemt deze zorg uit handen en vraag voor u de vergunning aan.

Veluwehof Natuursteen in Voorthuizen kan u vrijblijvend adviseren bij het uitzoeken van een passend grafmonument voor uw dierbare. Neem contact met ons op of kom even bij ons langs in onze toonzaal en bekijk de vele voorbeelden die wij hebben staan.

Uitbreiding begraafplaats 2016

In het voorjaar van 2016 is de begraafplaats voor het laatst uitgebreid. Met 297 nieuwe graven is de begraafplaats verzekerd van genoeg graven tot in ieder geval 2041. Het nieuwe gedeelte is rechts achter op het terrein bijgebouwd. Met het aanplanten van bomen en hagen werd het groene karakter van de begraafplaats in stand gehouden. Er zijn daarnaast ook grindputten aangebracht om wateroverlast te voorkomen. De voorgaande uitbreiding stamt alweer uit 2002.

Over Kootwijkerbroek

Zoals we eerder schreven is Kootwijkerbroek een dorp in de gemeente Barneveld en ligt in de provincie Gelderland. Het dorp bestaat nog niet heel lang en is ontstaan doordat inwoners van Kootwijk de moerassen in de omgeving tot landbouwgronden ontgonnen. Kootwijkerbroek, dat ligt in de Gelderse Vallei, heeft een belangrijke agrarische functie in de Regio Foodvalley.  In 2019 telt het dorp 5.595 inwoners.

Adres en openingstijden:

Begraafplaats Veluwegaard
Veluweweg
3774 Kootwijkerbroek

De begraafplaats is dagelijks geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten