Grafmonumenten

Elk grafmonument met zorg gemaakt


Keuze voor een passend grafmonument

Wanneer u een dierbaar persoon heeft verloren, komt er een moment dat u gaat nadenken over de wijze waarop u de nagedachtenis van uw dierbare op een goede manier vorm kunt geven in een passend grafmonument.
Waarschijnlijk overweegt u om een grafmonument te laten maken.
Vandaag de dag zijn er vele mogelijkheden om grafmonumenten een persoonlijke tint mee te geven, wij kunnen u daarbij helpen met het juiste advies.
In onze toonzaal en tuinen hebben wij 450 monumenten als voorbeeld opgesteld en naast de bestaande ontwerpen van grafmonumenten is het ook mogelijk om een eigen ontwerp of idee aan te leveren.

Inmiddels hebben wij duizenden grafmonumenten door heel Nederland mogen plaatsen, graag geven we u een indruk van de mogelijkheden van grafmonumenten ins ons online fotoboek.

grafmonumenten-grafstenen

Categorieën grafmonumenten/grafstenen

Wanneer u begint met het zoeken naar de juiste grafsteen is het belangrijk om te weten welke categorie u aanspreekt. Dit is stap 1 en vanuit daar kunt u verder bekijken welk materiaal, accessoires en teksten er op het grafmonument komen.  Veluwehof heeft de grafmonumenten ingedeeld in 4 categorieën: traditionele grafstenen, exclusieve grafstenen, grafzerken en de natuurlijke grafmonumenten. Hieronder vindt u alle informatie per categorie.

Traditionele grafmonumenten

traditioneel grafmonument

Traditionele grafmonument zijn het meest bekend. Gepolijste (gladde stenen met glans) monumenten, in deze categorie zijn vele vormen en maten mogelijk! Ze zijn meestal erg onderhoudsvriendelijk door de vorm en materiaal.

Verkrijgbaar vanaf 1250.-*

Exclusieve modellen

Bijzondere grafstenen voorbeeld, een exclusieve grafsteen

Dit zijn veelal de monumenten naar eigen ontwerp.
Een grafmonument wordt exclusief gemaakt door het gebruik van bepaalde materialen of afmetingen, dit zijn dan ook veelal de grafstenen met een unieke eigen uitstraling.

Verkrijgbaar vanaf 2950.-*

Grafzerken

Grafzerken zijn robuuste grafstenen

Grafzerken zijn robuuste grote platen van voornamelijk steen welke het hele graf bedekken. Veelal gemaakt van graniet natuursteen. Deze varianten zijn stenen die het meest onderhoudsvriendelijk genoemd kunnen worden.

Verkrijgbaar vanaf 2275.-*

Natuurlijke grafmonumenten

natuurlijke grafmonument

Natuurlijke grafstenen zijn o.a. zwerfkeien, ruwe stenen en versteend hout. Allemaal steensoorten die zo uit de natuur komen en daardoor echt uniek. Gevormd door de natuur door de jaren heen. Veluwehof heeft vele natuurlijke stenen op voorraad.

Verkrijgbaar vanaf 750.-*

Materiaal gebruik bij grafmonumenten

Vandaag de dag zijn er vele materialen beschikbaar om te gebruiken in het ontwerp van het grafmonument. Waar vroeger voornamelijk hardsteen en marmer werd gebruikt (en sporadisch granietsoorten) om een monument te maken behoren nu ook RVS, cortenstaal en glas tot de mogelijkheden! En daarnaast is het gebruik van natuurlijke stenen erg in opkomst. Ruwe stenen, versteend hout en zwerfkeien.

Door al deze mogelijkheden in de keuze van materiaal gebruik is het nu nog beter mogelijk om de gewenste uitstraling aan het monument te geven welke u in gedachten heeft.

Bewerkt graniet

Grafsteen natuursteen

Meest voorkomende grafstenen zijn de bewerkte granieten grafstenen. Een erg uitgebreide categorie waarin veel mogelijk is. Een gepolijste grafsteen is een gladde steen die door bewerking over een glans beschikt.

Verkrijgbaar vanaf 1250.-*

Glazen grafmonumenten

Glazen grafmonument

Een stenen grafmonument is goed te combineren met delen van glas. Glas geeft het monument een zeer moderne uitstraling, door de vele bewerkingsmogelijkheden van glas zijn er vele variaties mogelijk.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Grafmonumenten met RVS

Grafmonumenten met RVS - roestvast staal

RVS is een materiaal van deze tijd, gecombineerd met steen of een natuurlijk steen geeft dit materiaal het monument een zeer moderne eigentijdse uitstraling. In RVS kunt u teksten of andere persoonlijke details.

Verkrijgbaar vanaf 1995.-*

Cortenstaal grafmonumenten

Cortenstaal grafmonument

Eigentijds, dat is een grafmonument van cortenstaal. Cortenstaal is zeer duurzaam en goed te bewerken en heeft de eigenschap om te blijven roesten. Met cortenstaal zijn er talloze mogelijkheden.

Verkrijgbaar vanaf 1745.-*

Natuurlijke grafmonumenten gemaakt door de natuur!

Niet elke grafmonument hoeft gepolijst te worden, tegenwoordig zijn de natuurlijke grafmonumenten in opkomst: Ruwe grafstenen, zwerfkeien en gedenkstenen van versteend hout zijn vormgegeven door de natuur. Vele mensen die kiezen voor een natuurlijke grafmonument zien hierin de vergelijking van een mensenleven: Het natuurlijke steen is in de loop van de jaren gevormd door de natuur en daardoor is elk exemplaar uniek! Waar de bewerkte gedenkstenen zijn te kopiëren  is dit met een natuurlijke steen niet mogelijk, elk exemplaar zal uniek blijven.

Veluwehof Natuursteen mag zich de specialist in Nederland noemen als het gaat om de natuurlijke grafmonumenten!
We geven u graag een impressie van de verschillende mogelijkheden gemaakt van natuurlijk steen in de volgende categorieën:

Natuurlijke grafmonumenten: Versteend hout

Grafmonument van versteend hout

Versteend hout is gevormd door de natuur! Daardoor is elk exemplaar uniek, onze selectie van het versteend hout is afkomstig uit Indonesië waar de stukken versteend hout door lokale boeren uit de grond worden gehaald als ze hun akker ontginnen.
Versteend hout is duizenden jaren oud.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Natuurlijke grafmonumenten: Ruwe grafstenen

Ruwe grafstenen

Ruwe grafstenen komen zo uit de natuur een hebben geen (of nauwelijks) bewerking ondergaan. Daardoor is elke steen uniek!
Onze ruwe grafmonumenten komen voornamelijk uit het zuidoosten van Europa. De verscheidenheid in ruwe stenen is zeer groot.

Verkrijgbaar vanaf 1200.-*

Natuurlijke grafmonumenten: Zwerfkeien

zwerfkei grafsteen en grafmonument

De zwerfkeien worden zo in de natuur gevonden! Onze zwerfkeien komen uit Denemarken, hier zijn ze in de ijstijd door schuivend landijs meegevoerd.
De unieke vorm van een zwerfkei heeft ze gekregen door de elementen van de natuur (door het rollen en stroming van rivieren)!

Verkrijgbaar vanaf 750.-*

Onafhankelijke beoordeling door onze klanten op Kiyoh:

De verkoper in de toonzaal was vriendelijk, behulpzaam, meedenkend en correct. Ruime keuze. Plaatsing van de grafsteen is keurig!

Er wordt op een prettige en deskundige manier meegedacht over ontwerp en uitvoering van een gedenksteen. Veel is mogelijk!

Lees meer beoordelingen van onze klanten op de onze pagina: klantreacties

Hoge kwaliteit door eigen bewerking

Bij de Veluwehof Natuursteen beschikken we over een eigen werkplaats en stelploeg.
Hierdoor hebben we zelf alle expertise in huis en kunnen we u van het juiste advies voorzien.

In de video welke op TV is vertoond (RTL) kunt u in het kort het proces van ontwerp tot afronding bekijken.
Bent u nieuwsgierig naar het bewerken van grafmonumenten? U mag altijd een blik werpen in onze werkplaats!

Monumenten voor een kleiner budget

Op dit moment hebben we een (tijdelijke) bijzondere aanbieding, dit zijn 4 verschillende grafmonumenten tegen een lage prijs.
Vanaf 1250,- of voor 1650,- met afdekplaat.

Meer prijzen kunt u terugvinden in ons online fotoboek, hier zijn eenvoudig selecties te maken op het ‘soort grafmonument’ en op prijsgroep.

450+ voorbeelden grafstenen in ons fotoboek

Fotoboek 450 voorbeelden

Er zijn vele verschillenden mogelijkheden bij de keuze van grafstenen en grafmonumenten. In ons uitgebreide online fotoboek zijn meer dan 450 voorbeelden van grafmonumenten opgenomen.
In dit fotoboek kunt u heel eenvoudig zelf een selectie maken van een grafsteen op categorie, materiaal en prijs.

10% besparen door zelf te ontwerpen

Zelf online een grafsteen ontwerpen

Bespaar nu 10% op de kosten door zelf uw grafsteen te ontwerpen. Met het online grafsteen ontwerp programma kunt u heel eenvoudig in 3 stappen een graf steen ontwerpen / samenstellen. U ziet gelijk welke prijs bij de grafsteen hoort en ontvangt u gelijk een uitgewerkte offerte incl. de 10% korting samen met een uitgewerkte lay-out van het monument.

Gratis uitgebreide brochure (incl. prijslijst)

Brochure 32 pagina's grafstenen

Onze gratis brochure. Hierin vindt u 32 pagina’s informatie en inspiratie over de collectie grafstenen en grafmonumenten bij Veluwehof. Wilt u deze uitgebreide grafsteen brochure (met meer dan 130 voorbeelden van verschillende grafstenen en inclusief prijslijst) vrijblijvend thuis ontvangen? Vraag deze dan hier snel en eenvoudig aan.

Een impressie van onze gedenkhof

Veluwehof Natuursteen heeft de grootste gedenkhof op de Veluwe. U vindt hier een grote toonzaal en 2 gedenktuinen met legio voorbeelden van grafstenen en grafmonumenten.

U kunt hier ongestoord en in alle rust de grafstenen in het ‘echt’ bekijken. Traditionele grafstenen van graniet, natuurlijke grafstenen zoals ruwe stenen, zwerfkeien, versteend hout en grafzerken. U bent van harte welkom in onze gedenkhof te Voorthuizen (gem. Barneveld).

* Prijzen zijn inclusief fundering van gewapend beton, montage, plaatsing in regio en aanvraag van vergunning. Excl. belettering, accessoires en legeskosten berekend door de gemeente.