Menu
title
 

Het uitzoeken van een gedenksteen


Gedenksteen

Een gedenksteen is een alomvattend begrip voor monumenten die een gebeurtenis (een belangrijke historische gebeurtenis bijvoorbeeld een oorlog) of een persoon gedenken.
In de meeste gevallen wordt het woord als synoniem gebruikt voor ‘grafmonument’ of ‘grafsteen’

 

Materialen voor gedenkstenen

Hoewel de grafsteen van vroeger uit voornamelijk uit steen (graniet, marmer, hardsteen etc.) bestond zijn er vandaag de dag veel meer materialen beschikbaar (zoals RVS, cortelstaal, glas etc.).
Door de vele mogelijkheden zie je steeds meer diversiteit in de vormen en maten van de gedenkstenen. Lees hier meer informatie over de steensoorten die geschikt zijn voor een gedenksteen. Wilt u een kleuren overzicht van natuursteen kijk dan hier.

Gedenksteen-gedenkstenen op de begraafplaats

Het assortiment in gedenkstenen

Zoals eerder genoemd zijn er vele verschillende soorten typen gedenkstenen mogelijk, het verschil wordt gemaakt door het gebruik van verschillende materialen.

Naast de vele gedenkstenen in de traditionele vormen en maten hebben we een gevarieerd assortiment:

Ruwe gedenkstenen

Ruwe gedenkstenen

Ruwe stenen komen zo uit de natuur! En hebben (bijna) geen bewerking ondergaan. Doordat deze stenen door de natuur zelf zijn ontworpen is elke steen uniek!

Gedenksteen versteend hout

gedenkstenen van versteend hout

Gedenkstenen van versteend hout worden net als ruwe stenen gevormd door de natuur, hierdoor is elk exemplaar uniek. Bekijk de verschillende voorbeelden!

Zwerfkeien gedenksteen

Gedenksteen zwerfkei

Door eigen import veel keus in zwerfkeien, deze worden gevormd door de natuur! Door eventuele bewerkingen is er erg veel mogelijk en het persoonlijk te maken.

Gedenksteen glas

gedenkstenen met glas

Een gedenksteen i.c.m. met delen van glas geeft een bijzondere eigentijdse uitstraling, de mogelijkheden zijn oneindig. Bespreek uw wensen met ons.

Exclusieve gedenkstenen

Bijzondere exclusieve gedenkstenen

Exclusieve gedenkstenen zijn de monumenten welke opvallen door het materiaalgebruik of ontwerp. Bekijk verschillende bijzondere monumenten.

Grafzerken

grafzerken als gedenksteen

Een grafzerk wordt gekenmerkt door zijn robuuste vormgeving, grafzerken zijn over het algemeen dikke platen die (bijna) het hele graf bedekken.

Gedenksteen RVS

Gedenkstenen met RVS

Gedenkstenen van of in combinatie met RVS of cortenstaal geven een moderne en eigentijdse uitstraling. Bekijk de vele mogelijkheden.

Budget gedenkstenen

Goedkope gedenkstenen

Onze bijzondere (tijdelijke) aanbieding, 4 modellen laag geprijsd!  Bekijk hier onze aanbiedingen grafmonumenten passend bij uw budget.

Bekijk meer voorbeelden!

Gedenkstenen bekijken in onze uitgebreide online fotoboek, of vraag de brochure aan met vele verschillende voorbeelden!

Bekijk meer verschillende gedenkstenen in onze duidelijke online fotoboek, hier kunt u gemakkelijk een selectie maken op gedenksteen qua soort en prijsgroep

Rustig thuis orienteren? vraag vrijblijvend onze brochure aan met gedenkstenen in verschillende categorieen.
U kunt onze gedenksteen brochure incl. prijslijst hieronder aanvragen:

Bezoek ook eens onze gedenkhof

Veluwehof heeft de grootste gedenkhof van de regio. De gedenkhof is de plek om gedenkstenen in het ‘echt’ te komen bekijken. In onze toonzaal en gedenktuinen kunt u vele voorbeelden vinden van gedenkstenen en grafmonumenten.

U kunt hier vrijblijvend en in alle rust rustig rondkijken en op zoek gaan naar de juiste gedenksteen. Traditionele natuurstenen grafstenen, ruwe grafstenen, versteend hout, een grote collectie zwerfkeien en diverse grafzerken.

U bent van harte welkom in onze gedenkhof te Voorthuizen om de juiste gedenksteen voor uw dierbare te vinden.