Begraven midden in de natuur

Begraven worden in de natuur stijgt nog steeds in populariteit. Op dit moment telt Nederland 18 natuurbegraafplaatsen en vanaf 31 augustus komt daar een geheel nieuwe natuurbegraafplaats bij.

In Arnhem, nabij Oosterbeek, openen de zusters Trappistinnen van het abdij Koningsoord de poorten naar de nieuwe natuurbegraafplaats Koningsakker. De voormalige maisakkers worden omgevormd naar een prachtig nieuw glooiend landschap. Op deze begraafplaats ontfermt de natuur zich over het graf en zijn blijvende gedenktekens niet toegestaan.

Een plek om te gedenken

Voor veel mensen is een plek waar men naartoe kan gaan om de overledene te gedenken en een laatste eer te kunnen bewijzen belangrijk. Voor wie toch graag een plek in de natuur wil met een mooie gedenkteken zijn er diverse mogelijkheden.

Een aantal voorbeelden van mooie natuurlijke begraafplaatsen zijn:

Natuurbegraafplaats Westerwolde

Zo biedt de begraafplaats Westerwolde in Hoog Soeren nabij Apeldoorn een prachtig bos waar zwerfkeien toegestaan zijn en beschikt de begraafplaats over een oude kapel voor uitvaartdiensten. Meer informatie kunt u vinden op hun website.

Den en Rust Bilthoven

Begraafplaats Den en Rust in Bilthoven heeft naast een natuurbegraafplaats ook een reguliere begraafplaats. Deze reguliere begraafplaats heeft een natuurlijk bosrijk karakter, tussen de bomen zijn prachtige plekken te vinden voor traditionele, natuurlijke en moderne grafstenen.

Rusthof Leusden

Een ander mooi voorbeeld van een begraafplaats in het bos is Rusthof in Leusden bij Amersfoort. Deze begraafplaats biedt plaats aan traditionle
grafmonumenten maar ook natuurlijke grafmonumenten. Kronkelende paden voeren u door deze bosrijke begraafplaats voor een een serene rust.

Advies (natuurlijke) grafstenen

Veluwehof adviseert u graag over de mogelijkheden voor een natuurlijke grafsteen. Wij bieden een ruime collectie zwerfkeien en ruwe natuurlijke stenen in verschillende soorten en maten. Laat u inspireren door onze bijzondere natuurlijke en traditionele voorbeelden in ons fotoboek of kom langs in onze gedenktuin in Voorthuizen.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten