Keuze & vervolgtraject grafmonument

Aankoop keuze van een grafmonument

Wanneer u een dierbaar persoon heeft verloren, komt er een moment dat u gaat nadenken over de wijze waarop u de nagedachtenis van uw dierbare op een goede manier vorm kunt geven. Waarschijnlijk overweegt u om een grafmonument te laten maken.

Er zijn veel mogelijkheden om een persoonlijke gedenksteen te creëren. Tijdens uw oriëntatie heeft u misschien al ideeën opgedaan door over de begraafplaats te lopen of brochures te bekijken. Maar ook als dat niet het geval is, kunnen we u helpen bij het maken van een keuze.

In onze de toonzaal en besloten achtertuin kunt u zich in alle rust oriënteren. We hebben een groot aanbod aan gedenkstenen, variërend van standaardmodel tot exclusief monument.

Onze verkoopadviseur kan u bijstaan met deskundig advies, en samen met u ideeën uitwerken. Door vakkundig advies bent u van kwaliteit verzekerd.

Als u eenmaal een keus hebt gemaakt, maken wij een ontwerptekening. Deze tekening geeft een goede indruk van hoe het grafmonument met de inscriptie er uiteindelijk uit komt te zien. In deze fase worden de laatste wijzigingen aangebracht.

Een aantal voorbeelden van grafstenen vindt u in het fotoboek.

Vervaardiging van grafstenen

Na de uitwerking van de schaaltekening moet de grafsteen gemaakt worden. Het productieproces bestaat uit twee fasen: de ruwe bewerking en de afwerking.

Uit de steengroeve

De ruwe bewerking vindt voornamelijk plaats in het buitenland. Onze natuurstenen komen uit alle delen van de wereld en worden gewonnen in steengroeves. De grote uitgehakte blokken worden vervoerd naar een zagerij. Daar worden de stenen op maat gezaagd tot grafstenen en monumenten. Dat wordt gedaan door bekwame vaklieden. De Veluwehof maakt vooral gebruik van een goede zagerij in China, waardoor de prijzen van onze stenen laag blijven. Onze medewerkers brengen regelmatig een bezoek aan de zagerij om erop toe te zien dat de kwaliteit zeer hoog blijft.

Tot grafmonument in de werkplaats

In onze eigen steenhouwerij in Voorthuizen wordt de afwerking gedaan. In deze fase wordt de grafsteen op maat gezaagd, gepolijst en geassembleerd.

De keuze van inscriptie

De inscriptie geeft een grafsteen een persoonlijk karakter. De naam, een geboortedatum en overlijdensdatum en eventueel een bijzondere tekst. Aan dit precieze karwei wordt door onze steenhouwers veel aandacht besteed. De gewenste tekst wordt zorgvuldig met de nabestaanden doorgenomen voordat de inscriptie uiteindelijk wordt aangebracht.

Behalve een tekst kan er ook een gravure worden aangebracht waarop een dierbare herinnering van de overledene staat afgebeeld. Dit kan het woonhuis of de oude boerderij zijn, maar ook een huisdier of een motorfiets. U kunt kiezen voor een standaard gravure of een gravure die door ons is ontwikkeld vanaf een bestaande foto. Hiermee geeft u de gedenksteen een persoonlijke tint.

Naast het werken met moderne machines en gereedschappen zijn onze steenhouwers ook ervaren in het ‘oude’ ambacht. Regelmatig krijgen we opdrachten om oude en antieke grafstenen te renoveren.

Veluwehof Natuursteen heeft een grote voorraad grafmonumenten. Mocht dat nodig zijn, dan kunnen wij een grafsteen of monumenten met spoed leveren.

Plaatsing van grafstenen

Als de grafsteen helemaal af is, dan wordt hij door ons geplaatst. Dat vereist grote nauwkeurigheid. Het is belangrijk voor de duurzaamheid, dat het monument op de juiste manier wordt gesteld.

Het plaatsen van het grafmonument gebeurt met de gepatenteerde Top-gedenksteenmobiel. Dit is een kleine, door onszelf ontwikkelde machine waarmee het plaatsen nauwkeurig en op waardige wijze geschiedt.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten