Grafmonumenten versteend houtVersteend hout als grafmonument of grafsteen

Afgelopen week hebben we een nieuwe selectie binnengekregen van versteend hout, deze gebruiken wij om bijzondere grafmonumenten mee te creëren.

Wat is versteend hout?

Het word ook wel ‘fossiel hout’ genoemd, en zoals de naam al aangeeft is het hout geweest dat door de loop van miljoenen jaren onder de grond is versteend. Alle organische materialen zijn hier vervangen door mineralen, dit is gebeurd doordat de bomen onder een laag met vulkanisch werden afgedekt.

Eenmaal volledig bedekt vloeien de mineralen door het grondwater het hout in zodat deze volledig is doordrenkt, eenmaal volledig verrot hebben de mineralen (kwarts) het organisch materiaal (hout) vervangen.
Doordat dit proces plaatsvind op ‘cel niveau’ gebeurd dit erg langzaam, hierdoor blijft de structuur van het hout perfect bewaard.

Het versteend hout wordt voor diverse doeleinden gebruikt, wij kopen alleen stukken die mooi en geschikt zijn om te dienen als grafstenen.

 

Waar komt het vandaan?

Versteend hout wordt in diverse werelddelen gevonden, de ‘grote’ geschikte stukken worden vooral gevonden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië.
De stukken versteend hout die wij inkopen komen uit Indonesië, het wordt geschat dat deze stukken versteend hout ongeveer 20 miljoen jaar oud zijn.
Vandaag de dag worden de stukken versteend hout in de grond gevonden, dit gebeurd wanneer de (lokale) boeren het land omploegen.

 

Versteend hout als grafsteen.

Elk stuk versteend hout is weer uniek, net als ruwe grafstenen en zwerfkeien, maar ook elk stuk versteend hout heeft geleefd, dit is voor veel mensen een ‘symbolische waarde’.
Hoe het grafmonument met versteend hout word vorm gegeven hangt af van het exemplaar, na keuze voor een exemplaar komen wij met voorstellen en advies wat hierin mogelijk is.
Door onze ruime ervaring met het ontwerpen van grafstenen met versteend hout kunnen we u van het juiste advies voorzien, en daarbij zorgen dat het grafmonument volledig tot zijn recht komt.
Hieronder enkele voorbeelden door ons op de begraafplaats geplaatst.
Bedenk: Elk exemplaar is uniek, daarom wisselt de collectie voortdurend, komt u gerust kijken in onze toonzaal en informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Grafsteen versteend houtGrafsteen versteend hout
Grafmonument versteend hout

[contact-form-7 id=”42175″]

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Links | Sitemap | Grafstenen | Grafmonumenten | Zwerfkei grafsteen | Ruwe natuursteen grafmonumenten