Menu
title
 

Zwerfstenen

Zwerfstenen zijn stenen die zo uit de natuur komen. ze hebben geen bewerking ondergaan. Door hun robuuste voorkomen en tijdloze karakter hebben ze verschillende interessante toepassingen. Zo kunnen ze dienen als ornament voor in de tuin, maar kunnen ze ook verwerkt worden tot een prachtig grafmonument dat symbool kan staan voor de herinnering aan een dierbare.

Steenhouwerij Veluwehof heeft permanent minimaal 150 zwerfstenen op voorraad liggen. Hierdoor hebben wij het grootste assortiment zwerfstenen van midden-Nederland. De keien komen in verschillende soorten en maten voor en zijn door ons onder andere geselecteerd op de mogelijkheid van belettering.

Het bijzondere aan zwerfstenen is dat ze in de loop van eeuwen zijn gevormd door weer, wind en andere elementen. Hierdoor heeft elke kei een eigen karakter. Veel mensen herkennen hierin de loop van een mensenleven. Tenslotte is ieder mens ook uniek.

Doordat elke zwerfsteen anders is, wisselt onze collectie voortdurend. U bent van harte welkom om deze te komen bezichtigen. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de herkomst van de zwerfstenen of over onze tarieven, neemt u dan contact met ons op. U vindt ons nummer en adres op deze website.

 

U kunt verschillende voorbeelden / combinaties in ons online fotoboek van zwerfkeien en ruwe stenen terugvinden.

selecteren zwerfkeien
* G. van den Top in de groeve in Denemarken voor de selectie van zwerfkeien.

inladen zwerfkeien voor transport
* Het laden van zwerfkeien in de trailer voor transport naar Voorthuizen.